Porsche Romania: Inregistram o reducere a vanzarilor, dar nu vom apela la scaderea preturilor

Data publicarii: 14-11-2008 | Afaceri

Porsche Romania sustine ca se confrunta cu o usoara diminuare a cererii de automobile, nu neaparat din cauza crizei financiare ci a importurilor de masini vechi, dar nu va apela la reduceri de preturi si nu va acorda discounturi semnificative, a declarat directorul general al companiei Brent Valmar.

"Inregistram o scadere de a vanzarilor in ultimul timp, dar de la jumatatea anului viitor lucrurile se vor imbunatati. Nu vom oferi discounturi semnificative si nici nu vom scadea preturile. Consider ca aceste campanii agresive de reduceri de preturi ale altor producatori de automoblie sunt o inselaciune pentru clienti. Trendul este catre motorizari mai mici in acest segment. Noi vrem sa ne pastram cota de piata in ciuda acestei crize. Suntem optimisti pentru viitor", a spus directorul general Porsche Romania, Brent Valmar, importatorul marcilor Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Porsche, Bentley si Volkswagen Autovehicule Comerciale.

Volkswagen (VW) a lansat joi a modelul Volkswagen Golf VI si estimeaza vanzari de aproximativ 4.700 de autoturisme in Romania pentru anul 2009, tintind totodata o cota de piata de pana la 8%. "Pentru ultimile doua luni din anul in curs VW estimam vanzari intre 800 si 1000 de unitati", a declarat directorul marcii VW in Romania, Matei Albulescu. Reprezentantul VW a mai spus ca nu se vor efectua discounturi pentru modelul Golf VI in conditiile acestei crize.

Potrivit lui Matei Albulescu modelul Golf VI va fi de departe cea mai bine vanduta masina din segmentul ei. "Nu vom pune in pericol reteaua de distributie sau proiectele in derulare. Suntem pentru calitate si incercam sa compensam dificultatile din piata. Avem un grup puternic care poate sa ofere finantare acestor masini", a mai spus directorul marcii VW in Romania.

Reprezentantii VW au mai declarat ca in momentul de fata productia este axata doar pe modelul Golf VI, modelul Golf V fiind scos de pe linia de productie iar stocurile epuizate. In ultimii patru ani VW a comercializat in Romania peste 16.000 de unitati din gama Golf.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: