Seful Fed, chemat sa explice pe ce a cheltuit 2 trilioane de dolari

Data publicarii: 14-11-2008 | International

Membrii Congresului, cetatentii si investitorii americani fac presiuni asupra Federal Reserve pentru a justifica cum a cheltuit aproape 2 trilioane de dolari, bani stransi pentru ajutorarea sistemului financiar din SUA, scrie Bloomberg.

In urma cu doua zile, cinci membri ai Congresului i-au solicitat presedintelui Fed, Ben Bernanke, sa adopte o pozitie mai transparenta in privinta utilizarii fondurilor, deoarece acestea provin din buzunarele populatiei americane, iar oamenii vor sa stie pe ce sunt cheltuiti proprii bani.

"Nu putem ajunge la o rezolvare a problemei din piata financiara fara o maxima transparenta. Trebuie sa observam ca actuala situatie a fost provocata in mare parte de secretizarea unor operatiuni bancare", spune John Cornyn, senator republican.

Imprumuturile totale acordate de Fed au ajuns la 2 trilioane de dolari, in crestere cu 140% fata de acum sase saptamani. La cele 700 miliarde de dolari acordate de guvern se adauga inca 788 miliarde cat reprezinta valoarea creditelor bancilor preluate si inca 474 miliarde dolari din alte tipuri de imprumuturi.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: