Afaceri in stil rusesc: oficial ucis pentru ca a ridicat licenta unei banci

Data publicarii: 14-11-2008 | International

Un bancher din Moscova a fost condamnat la 19 ani de inchisoare dupa ce s-a dovedit ca a comandat uciderea unui oficial al departamentului de reglementare a pietei financiare care suspendase licenta de functionare a bancii, scrie International Herald Tribune.

Astfel de reglari de conturi nu sunt rare in Rusia, multi investitori ferindu-se sa isi extinda afacerile aici tocmai din cauza gradului mare de nesiguranta si a practicilor caracteristice unui capitalism salbatic.

Aleksei Frenkel, membru in boardul director al VIP Holding, a fost arestat la trei luni dupa ce directorul bancii centrale, Andrei Kozlov, a fost impuscat impreuna cu soferul sau intr-o parcare din Moscova.

Conform procurorilor, Frenkel a angajat doi taximetristi ucrainieni pentru a-l ucide pe Kozlov dupa ce a suspendat licenta de functionare a bancii la care era angajat. Fenkel si-a sustinut nevinovatia pana in ultima clipa.

Kozlov a incercat in anii cat a condus banca centrala sa puna ordine intr-un sistem aflat intr-o faza incipenta de dezvoltare. Printre realizarile sale a fost si infiintarea unui depozit de siguranta care, potrivit analistilor, a ajutat sistemul bancar sa faca fata actualei crize.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: