Cine isi permitea Mercedes, se multumeste cu Logan. Noile conditii de leasing

Data publicarii: 14-11-2008 | Auto

Cine isi permitea sa plateasca rata la Mercedes se multumeste acum cu un Logan MCV. Vremurile achizitiei unei masini in 10 ani, cu avans 0, au apus. Dealerii ne avertizeaza sa punem bani deoparte si sa achitam ratele cat mai repede. Concret, cine vrea masina, plateste din prima. La o masina de 12.000 de euro acum cateva luni avansul era de 1.200 de euro. Acum e 3.600 de euro. Restrangerea perioadei de creditare a urcat rata de la 115 euro la 235 de euro. Companiile au schimbat deja contractele de leasing. Cei 8 ani de pana acum s-au transformat in cel mult 5 iar avansul este obligatoriu si nu este mai mic de 30%.

Potrivit dealerilor clujeni, in ultimele trei luni firmele de asigurare au crescut dobanda de la 9% la 11%, anunta Ziarul Financiar.

Reprezentantii Merch Auto, dealerul Honda si importatorul autocarelor Yuong, anunta un avans minim de 20% din valoarea masinii, iar durata de maxim 5 ani.

"In urma cu cateva luni, finantatorii nostri practicau o dobanda la contractele de leasing de 7,95%, iar, in prezent, dobanda a ajuns la 10,5%. Clientii nostri, persoane fizice care si-au achizitionat o masina in luna august a acestui an au platit un avans de pana la 10%, iar durata maxima a contractului putea ajunge la sapte ani. Au fost cazuri cand societatile de leasing cu care noi lucram au fost de acord ca clientul sa-si achizitioneze o masina Honda in sistem leasing cu avans zero'', a declarat pentru ZF Transilvania Mihai Albulescu, director de vanzari Merch Auto.

Cei de la Profi Auto, reprezentant zonal Toyota, spune ca avansul minim pe care o persoana fizica trebuie sa il plateasca acum pentru a cumpara o masina e de 20-25%, in timp ce, in urma cu cateva luni achitau doar 15%, potrivit ZF.

Antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: