Bancile acorda credite imobiliare doar pentru o jumatate de locuinta

Data publicarii: 17-11-2008 | Finante-Banci

Vin la banca plini de sperante si pleaca acasa doar cu promisiuni! Romanii care visau sa cumpere o casa prin imprumut bancar trebuie sa-si puna pofta-n cui. Bancile sufla si-n iaurt cand vine vorba de credite. Cu banii pe care ii iau acum, romanii abia isi permit sa-si cumpere o garsoniera.

Bancherii au devenit atat de zgarciti incat clientii nu mai pot face nimic cu sumele pe care le imprumuta. Banii pe care-i poti obtine acum pentru un credit imobiliar au scazut cu 35 pana la 50% fata de acum doua luni.

Iar pentru a obtine imprumutul, salariul trebuie sa fie unul consistent. De exemplu, daca o familie vroia sa cumpere in septembrie un apartament cu doua camere in valoare de 100.000 de euro, acum nu mai poate lua de la banca decat maxim 70.000 de euro. Cam cat pentru o garsoniera. Iar creditul poate fi obtinut doar cu un salariu la care nu viseaza un roman de rand: aproximativ 7.000 de lei pe luna.

Bancherii pot fi si mai zgarciti decat atat. De exemplu, in loc de 87.000 de euro acum mai poti obtine doar 41.000 de euro.

Cu acesti bani, in Capitala, iti poti cumpara doar jumatate de garsoniera.

Realitatea TV