Planul de salvare a economiei SUA nu este un panaceu, spune Paulson

Data publicarii: 19-11-2008 | International

Planul de salvare a sistemului financiar "nu este un panaceu pentru toate dificultatile economice", a declarat secretarul Trezoreriei, Henry Paulson, in fata parlamentarilor, in conditiile multiplicarii cererilor de ajutor ale diferitelor sectoare industriale, relateaza AFP.

"Planul de salvare nu a fost conceput ca un plan de relansare, ci pentru consolidarea bazelor economiei noastre prin stabilizarea sistemului financiar", a spus Paulson la o audiere in fata Comisiei pentru servicii financiare a Camerei Reprezentantilor.

Alesii democrati fac presiuni ca o parte din cele 700 miliarde dolari prevazute de planul Paulson sa fie folosita pentru sustinerea economiei, mai ales a sectorului auto.

"Criza sistemului nostru financiar s-a intins deja asupra intregii economii si ii face rau. Va fi nevoie de timp, sa ajungem la o noua demarare a creditarii pentru repararea sistemului nostru financiar, esential pentru o relansare a economiei", a adaugat Paulson.

"Acest lucru nu se va produce atat de rapid pe cat ne-am dori, dar va fi oricum mult mai repede decat daca nu am fi folosit planul de salvare pentru stabilizarea sistemului financiar", a spus oficialul american.

NewsIn