Banca centrala a Rusiei a cheltuit 58 miliarde dolari in doua luni pentru a sustine rubla

Data publicarii: 19-11-2008 | International

Banca centrala a Rusiei a cheltuit 57,5 miliarde dolari pentru a sustine rubla in septembrie si octombrie, a spus miercuri presedintele bancii centrale, Serghei Ignatiev, citat de Bloomberg.

La 1 noiembrie, 45% din rezerva valutara a Rusiei era denominata in dolari, 44% in euro, 10% in lire sterline si aproximativ 1% in yeni, a mai anuntat Ignatiev, in fata camerei inferioare a parlamentului rus.

"Rusia asigura stabilitatea monedei nationale, in contextul datelor economice recente", a spus ministrul rus al finantelor, Alexei Kudrin, care a precizat ca rezervele valutare "reprezinta baza stabilitatii macroeconomice si a monedei nationale".

In 7 noiembrie, rezervele valutare ale Rusiei erau de 475,4 miliarde dolari, nivel care plaseaza tara pe locul al treilea in lume, dupa China si Japonia. Insa rezerva valutara a Rusiei a scazut cu 122,7 miliarde dolari in intervalul 8 august-7 noiembrie, in urma masurilor de sustinere a rublei.

Banca centrala a Rusiei si-a redus pachetul de obligatiuni detinute in cadrul bancilor americane ipotecare Fannie Mae si Freddie Mac la 20,9 miliarde dolari in noiembrie, fata de 65,6 miliarde dolari in ianuarie 2008, a mai spus Ignatiev.

NewsIn