Citigroup coboara pe locul cinci in sistemul bancar din SUA dupa valoarea de piata

Data publicarii: 20-11-2008 | International

Citigroup Inc, odata banca americana cu cea mai mare valoare de piata, a coborat pe locul al cincilea, fiind depasita de U.S. Bancorp, banca cu active de opt ori mai mici, relateaza Reuters.

Capitalizarea Citigroup a scazut miercuri pana la 42,2 miliarde dolari, dupa ce actiunile s-au depreciat cu 7,3%, la un minimum al ultimilor 13 ani, de 7,75 dolari/actiune.

In tranzactionarile matinale, valoarea de piata a Bancorp era de aproape 44 miliarde dolari.

Celelalte banci americane ce depasesc acum Citigroup din punct de vedere al capitalizarii sunt JPMorgan Chase & Co, Wells Fargo & Co si Bank of America Corp.

Valoarea de piata maxima a Citigroup a fost de 270 miliarde dolari, la sfarsitul anului 2006.

Citigroup este sub presiune din cauza acumularii de pierderi din ipoteci si din instrumente complexe de creditare si a anuntat luni ca si-a propus sa faca 52.000 de disponibilizari pana la inceputul anului viitor.

Miercuri, un analist din cadrul Fox-Pitt Kelton a spus ca banca ar putea inregistra pierderi din deprecierea activelor de 3 miliarde dolari in al patrulea trimestru. Citigroup a anuntat ca va cumpara active in valoare de 17,4 miliarde dolari, detinute de vehiculele de investitii structurate pentru care a oferit consultanta.

Citigroup detinea, la sfarsitul lunii septembrie, active in valoare de 2.050 miliarde dolari, in timp ce U.S. Bancorp avea, in acelasi moment, active de 247,1 miliarde dolari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: