UE ar putea adopta un pachet de 130 miliarde euro pentru sustinerea economiei

Data publicarii: 20-11-2008 | International

Ministrul german al economiei, Michael Glos, a spus miercuri ca Uniunea Europeana (UE) ar putea adopta un pachet de 130 miliarde euro de sustinere a economiilor celor 27 de tari membre ale blocului european, relateaza Reuters.

"In total, este vorba despre 130 miliarde euro care ar putea fi acordate", a declarat Glos, la o masa rotunda la canalul de televiziune n-tv, referitor la masurile Uniunii Europene.

Comisia Europeana (CE) a aratat, insa, ca nu a luat inca nicio decizie cu privire la dimensiunea si detaliile unui pachet de stimulente pentru economia europeana, care va fi publicat saptamana viitoare.

"Inca nu a fost luata o decizie politica referitor la suma", a declarat purtatorul de cuvant al CE, Johannes Laitenberger.

Anterior, publicatia germana Spiegel Online srelata ca oficialii de la Bruxelles intentioneaza sa adopte un pachet cu aceeasi suma, care ar impune fiecaruia dintre cele 27 de tari membre ale UE sa angajeze 1% din produsul intern brut (PIB).

Spiegel Online mai relata ca UE va decide cu privire la acest pachet in 26 noiembrie, iar liderii tarilor membre ale blocului il vor discuta in 10 decembrie.

Statisticile publicate saptamana trecuta au aratat ca economia zonei euro a intrat in recesiune pentru prima data in istoria sa.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: