Allianz-Tiriac Pensii Private estimeaza active de 54 milioane euro pe pilonul II la finalul lui 2008

Data publicarii: 21-11-2008 | Afaceri

Allianz-Tiriac Pensii Private estimeaza o crestere a activelor fondului de pensii private obligatorii cu circa 43% in ultimele doua luni din 2008, pana la 54 milioane euro, ca urmare a calitatii peste medie a portofoliului, a spus directorul general al companiei, Crinu Andaunut.

La sfarsitul lui octombrie, Allianz-Tiriac Pensii Private - al doilea jucator de pe pilonul II - administra active de 37,9 milioane euro.

Compania administreaza un fond de pensii obligatorii - AZT Viitorul Tau - si doua fonduri de pensii facultative - AZT Moderato si AZT Vivace.

"Piata de pensii obligatorii a avut de la inceputul acestui an - aderarea continua - intrari de peste 250.000 de noi participanti, mult peste asteptari", a mentionat Andanut.

El a adaugat ca rezutatele companie sunt conform estimarilor initiale, de atingerea a obiectivului anual de 60 de milioane de euro, in special datorita calitatii portofoliului, care este "peste medie".

Pentru cele doua fonduri de pensii facultative, Allianz-Tiriac Pensii Private estimeaza pentru finalul anului o valoare a activelor de 6 milioane euro, in crestere cu circa 30% fata de nivelul de 4,63 milioane euro inregistrat la sfarsitul lui octombrie.

Cele doua fonduri aveau, la sfarsitul lui octombrie, active de 16,95 milioane lei (4,63 milioane euro).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: