Seful RBS cere scuze actionarilor pentru ca a lasat banca sa intre pe mainile statului

Data publicarii: 21-11-2008 | International

Tom McKillop, directorul Royal Bank of Scotland (RBS), si-a cerut scuze in fata actionarilor institutiei, reuniti intr-o intalnire extraordinara in cadrul careia au fost nevoiti sa voteze daca sunt de acord sau nu cu acceptarea ajutorului de 20 miliarde de dolari oferit de guvern.

Majoritatea actionarilor s-au pronuntat pentru acceptarea interventiei statului, in acest fel, aproape 60% din companie intrand pe maini publice.

McKillop le-a spus celor prezenti ca in peste 40 de ani de experienta s-a confruntat cu nenumarate dificultati, dar ca niciuna nu a fost de o amploare similara. "Intotdeauna am vrut sa ma asigur ca interesele actionarilor vor fi bine protejate". A mai spus McKillop.

Titlurile RBS au scazut cu 87% de la inceputul anului, iar banca a fost nevoita sa creasca capitalul social prin cedarea unui pachet de actiuni guvernului britanic. Directorul bancii a infirmat ca preluarea bancii olandeze ABN Amro, contra sumei de 71 miliarde dolari, ar fi responsabila de situatia actuala.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: