Cyber-criminalitatea, o amenintare la fel de mare ca si criza creditelor

Data publicarii: 21-11-2008 | International

Cyber-criminalitatea poate provoca la fel de multe pagube in urmatorii ani ca si criza creditelor acum, daca institutiile internationale nu vor imbunatati regulile, sunt de parerea expertii in criminalitate informatica chestionati de Reuters.

Daunele provocate de cyber-criminalitate se ridica la 100 miliarde dolari conform lui Kilian Strauss, oficial al Organizatiei Europene pentru Securitate si Cooperare (OSCE). "Criminalii au reusit pana acum sa ne intreaca pe toti, de accea va fi nevoie de mai multi experti in internet".

Organizatiile criminale exploateaza vidul legislativ din majoritatea tarilor si vulnerabilitatile sistemelor, abaterile cele mai intalnite fiind furtul de informatii personale, spalarea de bani, spargerea conturilor cardurilor.

"Avem nevoie de o intelegere mai ampla a fenomenului pentru a putea evita in anii ce vin o cyber-criza echivalenta ca amploare cu cea actuala", spune Antonio Maria Costa, director executiv al Biroului pentru Droguri si Criminalitate din cadrul Natiunilor Unite.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: