Bancile si farmaciile nu mai pot plati chiriile exorbitante din centrul Bucurestiului

Data publicarii: 21-11-2008 | Afaceri

Proprietarii spatiilor comerciale de pe bulevardul Magheru si Calea Victoriei din Bucuresti ar trebui sa reduca chiriile, deoarece foarte putini retaileri mai sunt dispusi sa plateasca nivelurile actuale, care ajung si la 190 euro/mp/luna, sustin reprezentantii Cushman & Wakefield Romania, citati de Mediafax.

Cum bancile, farmaciile si companiile de telefonie mobila, care ocupau pana acum spatiile comerciale de pe cele doua bulevarde de lux din Bucuresti, nu mai sunt atat de interesate de extinderea activitatii, in conditiile actuale de pe piata, proprietarii vor fi nevoiti sa scada tarifele la chirie.

"In prezent, presiunea pentru spatii comerciale stradale a scazut. Vremurile licitatiilor pentru aceste spatii s-au sfarsit. Bucurestiul sau Romania nu se pot compara cu New York, Milano sau Paris unde retailerii dominanti sunt din sectorul de fashion, in special cel de lux, pentru care prezenta pe astfel de bulevarde inseamna sustinerea imaginii si a brandului, neinteresandu-i profitul pentru aceste magazine", a declarat Valentin Manu, directorul departamentului High Street al companiei de servicii imobiliare.

El a aratat ca in Romania principalii ocupanti ai spatiilor stradale sunt bancile, companiile de telefonie mobila, farmaciile - care nu mai sunt atat de interesate de extinderea activitatii in conditiile actuale de pe piata -, si casino-urile, care cauta doar spatii premium. "Proprietarii inca refuza sa creada ca piata s-a schimbat si mentin aceleasi preturi, in curand, insa, ei vor trebui sa se adapteze. Pana acum se inchiria orice la orice pret. Acum foarte putini chiriasi mai platesc peste 100-125 euro/mp/luna. Singura evolutie fireasca a preturilor in prezent este in jos. Cu cat se intelege mai repede acest lucru, cu atat mai repede piata se va dinamiza", a adaugat Manu.

Integral in Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: