Gigantii auto din SUA nu primesc niciun ban pana nu prezinta un plan viabil

Data publicarii: 21-11-2008 | International

Politicienii americani au transmis "celor trei mari" producatori auto din SUA ca trebuie sa vina cu propriul plan viabil de salvare daca vor cei 25 miliarde de dolari de la guvern.

Liderii celor doua camere ale parlamentului au spus ca Ford, General Motors si Chrysler au pana la 2 decembrie sa prezinte acest plan. Comentariile vin dupa ce patru senatori au spus ca sunt de acord cu ajutorul financiar. De asemenea, Casa Alba aratase ca presedintele George W Bush era favorabil intelegerii.

"Este un acord pe care presedintele l-ar putea sprijini. Incurajam Congresul sa il adopte cat mai repede", declara purtatoarea de cuvant a Casei Albe Dana Perino.

Pe de alta parte insa, presedinta Camerei Reprezantantilor, Nancy Pelosi, a aratat foarte clar ca nu va exista nici un ajutor fara un plan care sa arate ca banii vor face companii sa redevina viabile financiar.

"Pana nu ne arata planul, nu le putem arata banii", a spus ea. De asemenea, liderul majoritatii din Senatul american, Harry Reid, a adus aminte ca sefii industriei auto nu au reusit sa convinga publicul american ca acest posibil ajutor ar fi si ultimul.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: