Un client american contesta decizia transferului de date UBS catre autoritatile din SUA

Data publicarii: 21-11-2008 | International

Un client american al bancii UBS a contestat decizia guvernului elvetian de a oferi autoritatilor americane datele contabile ale bancii, in cadrul unui proces de frauda fiscala ce ar putea afecta confidentialitatea datelor bancare, a declarat vineri un oficial elvetian, relateaza Reuters.

UBS este tinta unei investigatii ce a fost lansata in Statele Unite, pentru a determina daca banca elvetiana a ajutat clienti bogati din SUA sa evite plata taxelor.

Potrivit declaratiilor facute la inceputul acestei saptamani de doi avocati elvetieni, clientul american a fost anuntat de autoritatile fiscale elvetiene ca datele bancii UBS din Elvetia vor fi oferite Statelor Unite. Clientii se pregatesc sa conteste aceasta decizie, au mai spus avocatii.

"A fost inaintat un apel", a declarat un purtator de cuvant al Curtii Administrative Federale din Elvetia, confirmand un articol publicat de cotidianul Le Temps.

"Nu stiu daca apelul va fi urmat de altele, insa este probabil", a subliniat acesta.

Avocatii elvetieni ce ii reprezinta pe clientii americani sustin ca decizia curtii de a permite transferul unor date UBS din Elvetia ar permite mai usor, in viitor, aflarea informatiilor legate de conturile bancare elvetiene.

Nu exista un termen limita pentru o decizie din partea curtii elvetiene si avocatii spun ca procesul ar putea dura cateva luni.

Ancheta desfasurata de Statele Unite intensifica presiunile asupra UBS, ce se straduieste sa isi redreseze imaginea dupa ce, in timpul crizei financiare, a inregistrat deprecieri ale activelor mai mari decat orice alta banca europeana.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: