Guvernul Marii Britanii ar putea impune bancilor sa acorde credite companiilor mici

Data publicarii: 21-11-2008 | International

Ministrul britanic al finantelor, Alistair Darling, are in vedere impunerea unor conditii mai aspre pentru a determina bancile sa acorde imprumuturi companiilor mici, aflate in dificultate financiara, din cauza impactului crizei creditelor, conform mai multor ziare, citate de Reuters.

Presa a aratat vineri ca Darling vrea sa ia masuri pentru sprijinirea companiilor mici, printre care si reducerea dobanzilor pentru imprumuturile acordate acestor intreprinderi.

Un purtator de cuvant al premierului Gordon Brown a declarat ca guvernul urmareste indeplinirea obligatiilor de creditare ale bancilor.

Daily Telegraph si  Daily Mail au aratat ca Darling va anunta, cel mai probabil, un nou plan de garantare a imprumuturilor pentru intreprinderile mici, dar in cazul in care bancile nu isi vor relaxa politica de creditare, Darling le va impune acest lucru.

Bancherii l-au avertizat anterior pe Darling ca nu conduc "case de caritate". Acestia au anuntat ca nu isi permit sa mai reduca platile ipotecilor si dobanzile pentru companii daca, asa cum este de astepat, banca centrala a Marii Britanii continua sa coboare dobanzile, in contextul in care recesiunea se adanceste.

Pozitia bancherilor ii va infuria pe contribuabili, fiind exprimata la numai o luna dupa ce guvernul a injectat 37 miliarde lire sterline in Royal Bank of Scotland (RBS), HBOS si Lloyds TSB, pentru a le proteja de criza creditelor. Bancile Northern Rock si Bradford & Bingley au fost deja salvate de contribuabili.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: