Oficiali ai MEF si BNR discuta luni dupa-amiaza cu bancherii despre masuri de sustinere a creditarii

Data publicarii: 24-11-2008 | Finante-Banci

Reprezentanti ai Finantelor, BNR, Asociatiei Romane Bancilor si ai primelor zece banci de pe piata romaneasca se intalnesc in aceasta dupa-amiaza pentru a discuta despre masurile de sustinere a creditarii in contextul crizei actuale, a declarat luni secretarul de stat in MEF, Eugen Teodorovici.

Din partea Bancii Nationale a Romaniei (BNR) va participa la discutii directorul Directiei de Stabilitate Financiara, Ion Dragulin. Unul dintre subiectele discutate va fi injectia de capital in sistemul bancar, potrivit oficialului mentionat.

Fondurile destinate IMM-urilor vor veni in parte si de la Banca Europeana de Investitii (BEI), printr-un program aprobat in octombrie, care pune la dispozitie pentru 2008 si 2009 fonduri in valoare de 15 miliarde euro pentrui toate statele europene.

Potrivit lui Teodorovici, saptamana trecuta, la Luxemburg, s-au aprobat contracte pentru finantarea IMM-urilor pentru patru societati de leasing din Romania, cu o valoare totala de 125 milioane euro.

Dintre bancile interesate de aceste facilitati, Teodorovici a mentionat Bancpost si CEC Bank, dar oficialul MEF a precizat ca vor fi si altele.

Luni, Ministerul Economiei si Finantelor si Banca Europeana de Investitii au semnat un acord pentru un imprumut de 1 miliard euro, destinat co-finantarii programelor de investitii eligibile pentru asistenta nerambursabila din partea Uniunii Europene.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: