Cozmin Gusa considera ca Mugur Isarescu e cea mai buna varianta de premier pentru urmatorii doi ani

Data publicarii: 27-11-2008 | Politica

Liderul PIN, Cozmin Gusa, a declarat, miercuri, la Cluj, ca Mugur Isarescu ar fi cel mai potrivit prim-ministru pentru urmatorii doi ani, afirmand ca guvernatorul BNR este "cel mai bine conectat, atat informativ, cat si relational la fluxurile economico-financiare", vitale in timpul crizei.

"Din nefericire, din primavara viitoare o sa vorbim de o altfel de Romanie, o Romanie cu foarte multi someri, cu destui oameni in strada, o Romanie fara capacitatea administrativa de a rezista unor presiuni si fara capacitate de a absorbi niste fluxuri financiare care vor trece pe langa noi./.../ Din acest punct de vedere, sustin ca o solutie buna, utila, cel putin pentru 2009 si, eventual 2010, ar un astfel de premier/.../ar putea sa faca aceasta criza sa nu ajunga un cosmar. Mugur Isareascu, la ora actuala, este la nivelul oamenilor cu sanse de a fi acceptati in jocul politic pentru functia de prim-ministru, cel mai bine conectat, atat informativ, cat si relational la fluxurile economica financiare, care vor fi vitale in criza", a declarat Gusa intr-o conferinta de presa la sediul PSD Cluj.

Liderul PIN a sustinut ca presedintele Traian Basescu nu are solutii in acest moment pentru a nominaliza un prim-ministru, desi este convins ca seful statului se uita doar "la dreapta".  "Un Guvern politic bazat pe preferintele presedintelui Basescu, care am vazut ca se uita doar la dreapta, in vremuri de criza, nu e o solutie. Daca e o varianta de negociere a domnului Basescu, care semnalizeaza stanga si dupa aceea face dreapta, sau semnalizeaza dreapta si dupa aceea face stanga nu avem de unde sa stim. E foarte complicat, dar mai degraba mi s-a parut ca presedintele Basescu nu are solutii", a mai afirmat liderul PIN.

Cozmin Gusa a mai spus ca, desi este o solutie mai buna decat Calin Popescu Tariceanu sau Theodor Stolojan, presedintele PSD, Mircea Geona, nu ar fi un prim-ministru "competent" in aceasta perioada de criza.

"Eu sunt amic cu Mircea Geona, nu sunt prieten, sunt amic, dar nu cred ca este, in aceasta perioada de criza, un prim-ministru competent. Mai bun decat Tariceanu, oricand, mai bun decat Stolojan, oricand. Criza insa nu este de natura sociala, este o criza financiara, o criza economica, in care toata lumea trebuie sa aiba intelepciunea sa ii aduca pe cei mai buni jucatori la masa, dar in primul rand acesta trebuie sa fie presedintele Romaniei. Poate nu poate, poate ca oamenii foarte competenti din Romania ar refuza sa faca echipa cu el", a mai afirmat Gusa.

Gusa a sutinut, miercuri, o conferinta de presa la sediul PSD Cluj, pentru a-si declarat sprijinul pentru candidatii filialei in colegiile uninominale care includ municipiul sau natal, Campia Turzii.

In aceeasi conferinta de presa, fostul negociator-sef cu UE, deputatul Vasile Puscas, a declarat ca Romania nu va avea capacitatea administrativa de a beneficia de masurile de protectia impotriva crizei economice pe care le pregateste Comisia Europeana.

"La Bruxelles, in momentul de fata se lucreaza la un pachet de masuri, inclusiv financiar, despre acest pachet financiar deja avem date mai multe. Capacitatea administrativa a Romaniei va face ca, practic, Romania sa aiba un cost de oportunitate, respectiv sa nu poata folosi aceasta ocazie", a spus Puscas, candidat la Senat in colegiul numarul 3 din Cluj.

Social-democratul clujean a adaugat ca Guvernul va trebui sa foloseasca aceste masuri in folosul categoriilor care vor fi cele mai afectate de criza economica, insa a afirmat ca tara noastra s-a facut deja de rusine prin modul in care distribuit, pe criterii politice, si celor bogati alimentele din programul european de solidaritate "Faina si zahar". "Uniunea Europeana a trimis categoriilor defavorizate social un sprijin material constand in produse materiale, Dumneavoastra ati scris ca se impart in pungute de diferite culori. Ceea ce mi-au spus oamenii in ultimele zile este ca nu doar culorile conteaza, ca cei bogati le-au impartit la cei bogati, ma refer la mediul rural si cei saraci nu au primit, nu au vazut liste, nu stiu cum s-au facut listele, nu au fost consultati. Este degradant. Sa nu va imaginati cumva ca la Bruxelles nu se cunosc lucrurile aceastea", a mai afirmat Puscas.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: