Emitentii de carduri de credit, obligati sa dea mai multe detalii despre clienti

Data publicarii: 27-11-2008 | Finante-Banci

O parte din emitentii de carduri de credit a semnat un acord prin care va fi posibila colectarea de noi informatii despre comportamentul financiar al clientilor lor, potrivit publicatiei Banking Time.

Decizia vine ca raspuns la cererea guvernului britanic ca practicile de imprumut sa devina mai putin riscante decat pana acum si crize ca cea prezenta sa poata fi evitate in viitor. Primele companii afiliate noului sistem sunt Barclaycard, Capital One, GE Money, HBOS si MBNA, iar lunile viitoare se asteapta ca si alte institutii importante sa adere.

In prezent, datele monitorizate sunt legate de balanta de plati, limita de credit si istoricul tranzactiilor clientilor. Conform noilor termeni contractuali de acum incolo vor fi tinute sub observatie si valoarea ultimei plati lunare, schimbarile in limita de creditare, retragerile de numerar si detalii despre toate ofertele promotionale.

Potrivit serviciului britanic de plati, Apacs, noile reglementari vor ajuta institutiile de imprumut sa identifice mai bine clientii care se confrunta cu probleme de rambursare a datoriilor.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: