Bursa consulta brokerii cu privire la programul de tranzactionare in perioada sarbatorilor

Data publicarii: 28-11-2008 | Bursa

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) propune brokerilor ca programul de tranzactionare in perioada sarbatorilor sa se alinieze la cel al marilor burse europene, care tranzactioneaza si intre Craciun si Revelion, a declarat pentru NewsIn Stere Farmache, presedintele-director general al BVB.

"Ne-am gandit sa consultam comunitatea brokerilor privind programul de tranzactionare din aceasta perioada, mai ales ca in acest an volumele au fost foarte mici si atunci vrem sa captam gradul de interes si nivelul de entuziasm pentru aceasta perioada a anului", a spus Farmache.

Seful BVB a mentionat ca majoritatea burselor europene, printre care pietele din Sofia, Varsovia, Praga, Budapesta, Ljubljana, Viena, Madrid, Deutche Borse, bursa italiana sau cea din Cipru, nu tranzactioneaza in zilele de 24, 25, 26 si 31 decembrie, dar se efectueaza schimburi intre 27 si 30 decembrie.

Brokerii se vor pronunta asupra acestei propuneri pana pe 3 decembrie.

Daca propunerea va fi aprobata, investitorii vor putea tranzactiona in acest an intre Craciun si Revelion in doua zile, 29 si 30 decembrie, intrucat 27 si 28 decembrie vor fi zile de week-end.

De asemenea, Bursa de la Bucuresti va fi inchisa si luni, 1 decembrie, deoarece este Ziua Nationala a Romaniei.

NewsIn