Vinerea neagra in magazinele din SUA: reduceri de 70% si oameni calcati in picioare

Data publicarii: 30-11-2008 | International

Magazinele americane au afisat vineri reduceri de pana la 70%, dupa sarbatorirea Zilei Recunostintei, in incercarea de a salva ceea ce ar putea fi cel mai slab sezon de cumparaturi din ultimii 6 ani, scrie Bloomberg.

In fiecare an, in prima zi de vineri dupa Ziua Recunostintei, in Statele Unite exista traditia unor reduceri consistente facute de majoritatea magazinelor. In acest an insa reducerile au fost mai mari ca oricand. Un consumator mediu din SUA va cheltui luna aceasta 616 dolari pe cadourile de sarbatori, in scadere cu 29% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit unui sondaj Gallup. De aceea, comerciantii spera sa ii impulsioneze prin oferte avantajoase.

Majoritatea magazinelor care au lansat promotiile la ora 00:00 au avut la intrare sute de oameni care asteptau ieftinirile. Best buy, cel mai mare retailer de electronice din SUA a lansat oferte de laptop la 370 de dolari, la pret redus de 270 de dolari.

Dorinta de a cumpara chilipiruri este atat de mare, incat aproape in fiecare an sunt raportate incidente. Astfel, un angajat al Wal-Mart-ului din Long Island a fost calcat in picioare de multimea nerabdatoare sa intre in magazin si a suferit vatamari atat de grave incat a murit. Cel putin alti patru cumparatori s-au ales cu rani intr-un alt magazin din apropierea New York-ului.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: