Recomandarile fostilor ministri de finante: Sprijin politic major si masuri coerente

Data publicarii: 01-12-2008 | Finante-Banci

Sprijin politic major si masuri coerente care sa ajute Romania sa atenueze efectele crizei economice in 2009. Acestea sunt recomandarile celor doi fosti ministri de finante de orientari politice diferite: Mihai Tanasescu (PSD) si Sebastian Vladescu (PNL). Amandoi nu au exclus posibilitatea ca Romania sa poarte discutii cu BCE si FMI pentru a avea acces la lichiditatile necesare continuarii activitatii economice.

Ce masuri ar trebui sa ia viitorul Guvern in aceste momente de dificile din punct de vedere economic este intrebarea la care am incercat sa obtinem raspuns de la doi fosti ministri de finante.

"Echilibru, coerenta si foarte multa decizie. Masurile nu sunt complicate. Trebuie sa definim nevoile, vom vedea care vor fi, va fi greu sa stabilim cat de greu va afecta criza Romania," a precizat fostul ministru de finante Sebastian Vladescu.

"Este clar ca in momentul de fata problema locurilor de munca, problema desfacerii si nu in ultimul rand problema reglarii unor derapaje economice care au avut loc in aceasta perioada au facut Romania mai vulnerabila, reprezinta ecuatia cea mai importanta de de rezolvat," considera fostul ministru Mihai Tanasescu.

Cei doi fosti ministri de finante nu au ezitat sa sugereze ca poate ar fi bine ca Romania sa discute cu BCE si cu FMI care sunt sumele de care tara noastra ar putea beneficia ca sprijin.

"Din punctul meu de vedere cred ca Romania va trebui sa se uite atent catre BCE pentru a accesa anumite lichiditati necesare economiei romanesti.

Cred ca acest lucru trebuie facut foarte urgent. Nu exclud nicio viitoare cooperare cu Fondul Monetar International," a precizat Tanasescu.

"Nu neaparat as lua bani de la FMI dar as incepe discutiile cu FMI si cu BCE pentru a vedea care sunt lichiditatile pe care Romania ar putea sa le utilizeze in anul urmator," a adaugat Sebastian Vladescu.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: