Wall Street a inchis pe rosu, Dow Jones pierde aproape 700 de puncte

Data publicarii: 02-12-2008 | Bursa

Principalii indici au burselor americane s-au depreciat luni cu 7-8%, anuland practic a mare parte din cresterea din saptamana precedenta. Scaderile s-au produs pe fondul temerilor investitorilor ca recesiunea globala se adanceste, temeri alimentate si de presedintele FED, Ben Bernake,care a declarat ca economia SUA este inca tensionata, indemnand autoritatile sa fie pregatite sa actioneze. De asemenea, un alt factor care a influentat evolutiile din piata a fost anuntul departamentului american al Comertului, care arata ca economia SUA s-a comprimat cu 0,3% in al treilea trimestru, cea mai mare scadere din ultimii sapte ani, in contextul in care consumatorii au redus cheltuielile.

De asemenea, astazi, Biroul national de cercetare economica din SUA, institutie ce are rolul de a stabili oficial inceputul si finalul ciclurilor economice, a precizat intr-un comunicat ca recesiunea economica a inceput in decembrie 2007 in Statele Unite si continua.

Actiunile General Electric si Caterpillar au pierdut peste 6 procente, iar cele ale American Express si JPMorgan au scazut cu peste 9 procente.

Indicele Dow Jones Industrial Average a coborat cu 679,95 puncte, sau 7,70%, la 8.149,09 puncte, in timp ce indicele Standard & Poor's a scazut cu 80,05 puncte, sau 8,93%, la 816,19 puncte.

Indicele compozit Nasdaq a coborat cu 137,50 puncte, sau 8,95%, la 1.398,07 puncte.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: