Enel a infiintat Enel Green Power, o companie care va genera 17 miliarde kWh din surse regenerabile

Data publicarii: 02-12-2008 | Mediu

Enel a infiintat Enel Green Power, o companie cu o capacitate instalata de 4.300 MW si care va genera peste 17 miliarde kWh din surse regenerabile: apa, soare, vant si caldura pamantului, potrivit unui comunicat al companiei.

Activitatile noii companii cuprind toate operatiunile Enel din domeniul energiei eoliene, solare, geotermale, hidroelectrice si biomasa din Europa, America de Nord, Centrala si de Sud, potrivit datelor companiei.

Capacitatea de generare, de peste 17 miliarde kWh, raspunde nevoilor a 6.500.000 de gospodarii, evitand emisii anuale de 13 milioane tone metrice de dioxid de carbon (CO2), gazul de sera ce este considerat unul din factorii determinanti ai schimbarilor climaterice.

"Sursele regenerabile pot avea o contributie semnificativa la siguranta furnizarii de energie precum si in ceea ce priveste calitatea mediului. Odata cu infiintarea noii companii, intentionam sa ne crestem in mod substantial capacitatea instalata ce se bazeaza pe apa, soare, vant si caldura naturala a pamantului, in urmatorii 5 ani, prin proiecte majore de dezvoltare si investitii concentrate pe proiecte de mare valoare", a declarat directorul Diviziei de Energie Regenerabila, in cadrul careia opereaza noua companie,  Francesco Starace.

Enel Green Power controleaza, de asemenea, Enel.si, operatorul lider italian in energia fotovoltaica si solar - termica, cu o cota de piata de 35%. Compania opereaza direct si printr-o retea de franciza avand peste 400 de reprezentanti, numar ce va creste rapid gratie unei campanii de recrutare lansate de companie.

Enel Green Power face parte din grupul italian Enel.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: