Holcim Romania investeste in 2006 aproape 2,5 milioane euro in protectia mediului

Data publicarii: 24-07-2006
In acest an, Holcim Romania investeste aproximativ 2,5 milioane euro in proiecte privind protectia mediului, cu circa 78% mai mult decat in 2005, an in care investitiile privind protectia mediului au totalizat 1,4 milioane EUR, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. In perioada 1998 – 2005 compania a investit peste 20 milioane euro in domeniul protectiei mediului. Protectia mediului inconjurator este un obiectiv prioritar si coerent al Holcim Romania, reprezentand una dintre cele trei linii directoare care alcatuiesc strategia de dezvoltare durabila a companiei, impreuna cu performanta economica si responsabilitatea sociala.
 
“Pentru noi, dezvoltarea nu inseamna doar performanta economica, ci si consum rational de energie si resurse, dar si utilizarea de combustibili si materii prime alternative. Cautam intotdeauna solutii noi, implementam tehnologii si strategii noi astfel incat sa avem un mediu mai curat, atat noi cat si generatiile ce vor urma. De aceea, Holcim Romania investeste in mod constant in modernizarea tehnologiei de productie, dar si in implementarea solutiilor inovatoare.”, a declarat Markus Wirth, Director General al Holcim Romania.
 
Holcim este primul producator de betoane din Romania care a implementat conceptul de “Statie Ecologica de Betoane” in anul 2001, odata cu lansarea unei astfel de statii in Pitesti. In prezent toate cele 15 statii de betoane detinute si operate de Holcim Romania respecta conceptul de statie ecologica. Tehnologia de productie implementata este una inovatoare si raspunde celor mai noi standarde de mediu: zero emisii de praf si zgomot, dar si reciclarea rezidurilor de beton proaspat.
 
Holcim Romania s-a angajat sa promoveze, sa mentina si sa aplice cele mai optime si eficiente politici de mediu prin reducerea emisiilor atmosferice, livrarea de produse si servicii ecologice, co-procesarea deseurilor si implicarea in proiecte sociale care au drept scop constientizarea problemelor legate de protejarea mediului.
 
Principalele investitii de mediu realizate de companie pana acum includ filtre de praf performante pentru instalatiile principale si auxiliare, echipamente de monitorizare continua a emisiilor la cos, reabilitarea carierelor, imbunatatirea sistemului de gestionare a apei, etc.
 
Sistemul de management de mediu ISO 14001, a carui certificare pentru toate punctele de lucru Holcim Romania a fost facuta de organismul international de certificare TUV Rheinland, reprezinta dovada punerii in practica a angajamentului companiei pentru un mediu mai curat si mai verde.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: