Credit Suisse a inregistrat pierderi nete de 2,5 miliarde dolari in octombrie si noiembrie

Data publicarii: 04-12-2008 | International

Banca elvetiana Credit Suisse a anuntat joi ca a avut pierderi nete de aproximativ 3 miliarde franci elvetieni (2,5 miliarde dolari), in primele doua luni din trimestrul al patrulea, din cauza conditiilor dure de pe piata si aversiunii fata de risc a investitorilor, relateaza Reuters.

Pierderile au fost inregistrate cu precadere de catre divizia de investitii bancare. Banca nu a cerut ajutor guvernamental in timpul celei mai aspre crize financiare de la Marea Depresiune, dar evolutia negativa a diviziei de investitii bancare a dus la pierderi de 1,3 miliarde franci elvetieni, in al treilea trimestru.

De asemenea, Credit Suisse a anuntat ca va disponibiliza 5.300 de persoane, sau 11% din totalul angajatilor, din cauza rezultatelor trimestriale negative, potrivit Bloomberg. Astfel, banca va reduce costurile cu 2 miliarde franci elvetieni, potrivit unui comunicat.

Banca a anuntat saptamana aceasta ca va reduce cu 650 numarul angajatilor diviziei de investitii bancare din Marea Britanie, in timp ce o sursa din interiorul bancii anuntase miercuri ca inca 170 de angajati ai filialelor din Asia vor fi concediati. Anul acesta, banca a concediat deja 1.800 angajati.

NewsIn