Somerii din banci nu-si mai pot gasi serviciu nici macar in institutiile de caritate

Data publicarii: 05-12-2008 | HR/Cariere

Fostii angajati ai marilor banci britanice spulberate in ultimul an de criza financiara care sperau sa-si gaseasca un serviciu in sectorul ONG-urilor sau al institutiilor de caritate, vor trebui sa-si reconsidere strategia din cauza scufundarii in recesiune a intregii economii, scrie Reuters.

Pana in prezent, peste 200.000 de profesionisti financiari au ramas fara slujba in intreaga lume dupa implozia bancilor, acestia cautand o salvare in alte sectoare de activitate. O parte s-au orientat spre invatamant, devenind profesori de matematica sau alte stiinte, in scoli. Altii, spre organizatiile caritabile.

Coordonatorii unor astfel de institutii spun ca solicitarile din partea bancherilor nu se reduc doar la functii platite, ci si la cele de voluntariat. Ei incerca astfel sa isi umple timpul cu ceva, dupa ani de zile de activitate intensa, dar si sa isi imbunatateasca CV-ul. Voluntary Service Overseas spune ca a primit peste 2.572 cereri pentru munca voluntara in ultimele doua luni, dublu fata de perioada similara a anului trecut.

Marea problema insa, este ca pana si organizatiile caritabile au fost lovite de criza, multe dintre ele fiind nevoite sa isi reduca activitatea si implicit personalul.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: