Bancile romanesti vor plati intre 4,5 si 7% pe an la depozitele in euro

Data publicarii: 05-12-2008 | Finante-Banci

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro ale clientilor vor fi intre 4,5% si 7% pe an, in functie de tipul de produs, scadente si politica fiecarei banci, a declarat, vineri, directorul de dezvoltare pe segmentul retail de la BCR, Sorin Mititelu.

Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat, de altfel, in cadrul unei oferte promotionale, valabile pana pe 15 ianuarie 2009, o dobanda de 7% pe an pentru un depozit la termen in euro cu scadenta la doua luni.

In cadrul aceleiasi oferte, pentru depozitul la vedere Maxicont, clientul primeste o dobanda de 6% pe an in cazul pachetului format impreuna cu unitatile de fond monetar BCR Asset Management si de 5% pe an pentru depozitul la vedere Maxicont clasic.

Potrivit lui Mititelu, reactia dobanzii pietei interbancare din zona euro - EURIBOR - la scaderile de dobanda de politica monetara aplicate de Banca Centrala Europeana (BCE) este destul de redusa, astfel ca pentru reducerea cu 0,75 puncte procentuale decisa joi, diminuarea EURIBOR a fost de 0,09 puncte procentuale.

Reprezentantul BCR a mai spus ca, in cazul produselor de economisire ale bancii, se observa o tendinta dinspre produsele in lei catre produsele in euro, astfel ca in octombrie evolutia depozitelor in euro a fost mai buna decat a celor in lei.

"Pentru BCR s-a observat o evolutie mult mai buna pe valuta decat pe lei si, indirect, beneficiem si de o evolutie favorabila din punctul de vedere al cotei de piata, desi in prezent nu se poate vorbi despre modificari semnificative", a mentionat Mititelu.

"In prezent, este mult mai ieftin sa atragi resurse in euro de pe piata locala, iar acest fapt ajuta si la continuarea cresterii in activitatea de creditare in valuta", a adaugat el.

Mititelu a subliniat ca, potrivit ultimelor statistici prezentate de banca centrala, costul mediu pentru atragerea de euro pe piata locala era de 4,5%, in timp ce resursele de pe pietele internationale aveau un cost de cel putin 6,5-6,8%.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: