Topul celor mai profitabile afaceri pe care le poti derula de acasa

Data publicarii: 08-12-2008 | Afaceri

Cand iei in consideratie ideea de a incepe o afacere, inevitabil te gandesti la suma initiala pe care trebuie sa ti-o asiguri pentru a o pune pe roate. In multe cazuri o parte semnificativa a investitiei se duce pe inchirierea unui sediu, in orasele mari pretul birourilor ajungand usor la cateva mii de euro. Sunt insa multe afaceri care nu implica munca de la birou, fiind de ajuns un telefon, un calculator si propria casa de unde sa-ti gestionezi confortabil initiativa.

1. Broker. O firma de brokeraj bursier poate aduce profituri insemnate chiar si dintr-un simplu apartament. Tot ce iti trebuie este pricepere de a investi, licenta de broker, aprobarile organismelor care reglementeaza piata de brokeraj, un calculator cu conexiune la internet si telefon.

2. Programator. Experienta in cateva limbaje de programare si un portofoliu de produse la activ sunt, de regula, mai mult decat suficiente pentru un programator care vrea sa devina propriul sef. Industria IT este un domeniu dinamic iar investitia este minima, mai ales ca poti face totul de acasa.

3. Artist, scriitor. Desigur, poti performa de acasa, insa pentru asta trebuie sa ai un talent recunoscut. Un tablou nu va fi niciodata vandut daca nu spune nimanui nimic. La fel un scenariu sau alt produs literar.

4. Agent sau broker de asigurari. Oricine are nevoie de asigurare, tot ce trebuie sa faci este sa stii cum sa iti atragi clientii. O poti face prin anunturi in ziar, pe internet, sau prin cercul de cunoscuti, ideea de baza este, cu cat mai multi clienti, cu atat mai mari profiturile. Desi este vazuta mai mult ca o a doua ocupatie, sunt cazuri de agenti ale caror venituri, bazate strict pe comisioane, sunt de cateva ori mai mari decat un salariu de director.

5. Designer. Indiferent ca e design interior, industrial sau pentru site-uri web, il poti face din biroul de acasa, fara sa ai un program stabilit de altii. E de ajuns sa respecti deadline-urile si sa executi lucrari de calitate pentru a obtine profituri de invidiat.

6. Consultant. Consultantii pot da sfaturi companiilor intr-o gama larga de probleme, de la strategii de marketing, pana la politici de mediu. Plata se face de regula pe proiect iar principala provocare este sa ai suficienta credibilitate pentru a atrage firme.

7. Agent imobiliar. Dupa ce obtii o licenta de practica iti poti stabili "cartierul general" in propria casa. Atat ca nu te vei bucura prea mult de confortul casnic, deoarece este o munca ce implica intr-o mare masura deplasarea pe teren.

8. Electrician. Poti repara un calculator sau alt dispozitiv electronic fie de acasa, fie deplasandu-te la adresa clientului. In general plata se face pe ora de lucru iar sumele nu sunt deloc mici.

George Trifu