New York Times: Cum va fi cunoscuta in istorie criza financiara care a lovit lumea in 2008?

Data publicarii: 13-12-2008 | Media

Avem o criza. Cum o denumim? Daca toate aspectele legate de criza financiara din Statele unite au fost deja discutate de presa, jurnalistii de la The New York Times au inca o dilema: care va fi numele generic dat crizei cu care se confrunta SUA si intreaga lume.

Asa cum Primul Razboi Mondial a fost doar Marele Razboi, la momentul in care se intampla, jurnalistii americani remarca faptul ca nu a fost gasit inca un nume pentru criza cu care se confrunta economia mondiala. Unii au numi-o "declinul creditului", altii "criza de pe Wall Street", iar in ultima vreme termenul de "mare recesiune" castiga din ce in ce mai mult teren. Cu toate acestea, nu a fost gasit un titlu generic pentru criza, asa cum, spre exemplu, remarca ziaristii new yorkezi, atentatele din Mumbai au fost rapid denumite "9-11 al Indiei".

"Presa incearca mereu sa denumeasca toate evenimentele prin care trecem" a spus Jonathan Wald, vicepresedintele diviziei economice a stirilor CNBC. "Daca nu e branduit, nu exista" a mai adaugat el.

Jurnalistii sunt de parere ca se va gasi un nume pentru criza financiara, asa cum s-a gasit pentru alte evenimente cheie din istoria SUA si a lumii, precum Watergate, Marea depresiune sau Razboiul din Vietnam. Cei mai multi sunt de parere ca numele va fi gasit in momentul in care vom putea intelege exact dimensiunile crizei.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: