Pogonaru sustine ca majoritatea investitiilor se vor face in infrastructura, in 2009

Data publicarii: 14-12-2008 | Afaceri

Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru, a declarat sambata la Realitatea TV ca, in 2009, majoritatea investitiilor se vor face in infrastructura si ca trebuie "atacata" in primul rand reabilitarea infrastructurii rurale.

"Ne este clar ca se vor face investitii in infrastructura", a spus Pogonaru, referindu-se la programele economice ale partidelor politice. "Din discutiile pe care Asociatia Oamenilor de Afaceri le-a avut inainte de alegeri cu partidele politice, intr-o singura privinta a reiesit consensul, infrastructura", a precizat acesta.

Pogonaru considera ca motoarele de crestere a economiei pana in prezent au fost consumul intern, exportul si consumul guvernamental. Pe viitor, insa, se arata rezervat in ceea ce priveste "turatia" acestora, in special in ceea ce priveste consumul intern si exportul.

Cu toate aceaste, presedintele AOAR spera ca va functiona la capacitate mai mare celalalt motor, consumul guvernamental, ce va implica investitii in infrastructura sau acces la fonduri europene.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: