Bush recunoaste ca a renuntat la principiile economiei de piata in fata crizei

Data publicarii: 17-12-2008 | International

Presedintele american George W. Bush a declarat marti ca a renuntat la principiile economiei de piata in fata crizei, declaratie iesita din comun pentru el, relateaza AFP.

"Am renuntat la principiile economiei de piata pentru a salva sistemul economiei de piata", a spus el, pentru CNN.

Bush, aparator infocat al liberei initiative, s-a referit la interventiile statului federal, cu care a fost de acord in ultimele doua luni in conditiile crizei din domeniul imobiliar, apoi din domeniul creditului, si la interventia care se pregateste in favoarea constructorilor americani de automobile.

Bush s-a declarat "dezolat" ca a trebuit sa faca acest lucru, dar a explicat ca a decis sa vegheze "ca economia sa nu se prabuseasca".

In cadrul acestor declaratii, poate cele mai sumbre de pana acum pe tema economiei americane, el a spus ca SUA sunt intr-o "uriasa recesiune".

Libera initiativa a fost unul dintre marile principii invocate de Bush in fata liderilor internationali in aceasta toamna, pentru a se opune unei refondari complete a sistemului financiar.

"Un faliment dezordonat" al constructorilor de automobile ar putea duce la "enorme dificultati economice", a subliniat Bush, fara sa spuna cum si nici cand va incepe operatiunea de salvare in acest domeniu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: