In noaptea de Craciun, intra in biserica doar cei care au taxele platite

Data publicarii: 23-12-2008 | Diverse

Este ceea ce au propus doi parlamentari germani membri ai Partidului Crestin Democrat din landul Baden-Wurttemberg, nemultumiti ca in noaptea de Craciun bisericile, in mare parte goale in tot timpul anului, devin neincapatoare, potrivit publicatiei germane Der Spiegel.

Ei sustin ca accesul ar trebui permis doar celor care isi platesc taxele anuale catre biserica. Institutiile religioase catolice si protestante din Germania sunt in general finantate de stat, credinciosii putand opta sa plateasca sau nu o taxa colectata odata cu restul taxelor federale. 

Thomas Volk, unul dintre initiatorii legii, argumenteaza ca multi credinciosi ferventi sunt extrem de nemultumiti de faptul ca, desi isi fac cu regularitate datoria fata de biserica, in noaptea de Craciun sunt obligati sa stea in picioare din cauza sutelor de "intrusi".

"Sunt in favoarea serviciului religios de Craciun doar pentru oamenii care platesc taxele catre biserica", spune Volk. Ramane inca neclar cum va putea fi impusa legea si cum vor fi obligati rau-platincii sa stea departe de biserica.

George Trifu