AIG, aproape de vanzarea uneia dintre cele mai vechi divizii de asigurari

Data publicarii: 23-12-2008 | International

AIG, pana nu demult cea mai mare companie americana de asigurari, este aproape de vanzarea diviziei din Filipine, Philippine-American Life and General Insurance (Philamlife), principalul jucator national de pe piata asigurarilor si una dintre cele mai vechi divizii ale AIG, prezenta inca din 1947, scrie Financial Times.

Analistii cred ca suma care ar putea fi obtinuta in urma tranzactiei ar putea depasi un miliard de dolari, urmare a afacerilor profitabile derulate in Filipine. Oficialii diviziei au refuzat sa comenteze insa au precizat ca discutiile cu potentialii cumparatori vor fi derulate prin Deutsche Bank, institutia aleasa de AIG pentru medierea vanzarii.

Asiguratorul american s-a confruntat in urma cu cateva luni cu spectrul falimentului din cauza investitiilor masive in instrumente financiare cu inalt risc, si a fost salvata doar prin interventia masiva a statului. Pentru a face rost de lichiditatile necesare platii datoriilor, AIG a decis vanzarea mai multor divizii din lume.

Printre companiile interesate in achizitia filialei filipineze sunt italienii de la Generali, Banco de Oro Unibank, principala banca locala si Axa of France impreuna cu Metropolitan Bank and Trust.

Diviziile asiatice ale AIG sunt punctele de rezistenta ale asiguratorului, acestea fiind inca extrem de profitabile, fapt pentru care toate sperantele de redresare a afacerilor sunt indreptate spre aceasta zona.

George Trifu