KBC a anuntat ca deprecierile activelor vor reduce castigurile trimestriale cu 900 milioane euro

Data publicarii: 29-12-2008 | International

KBC Group NV, cea mai mare companie de servicii financiare din Belgia, a anuntat ca deprecierile de active din investitii structurate vor reduce castigurile din al patrulea trimestru cu circa 900 milioane euro, relateaza Bloomberg.

Deprecierile activelor survin deciziei agentiei de evaluare financiara Moody's de a cobori ratingurile unor obligatiuni cu imprumut colateralizat (CDO) detinute de KBC, "pe fondul deteriorarii perspectivelor economiei mondiale", a anuntat compania intr-un comunicat.

KBC, care a primit o injectie de capital in valoare de 3,5 miliarde euro din partea guvernului belgian, pentru a face fata crizei financiare mondiale, a afisat in noiembrie prima pierdere trimestriala de la infiintare, in 1998. Institutiile financiare din intreaga lume au inregistrat, de la inceputul anului, pierderi de peste 1.000 miliarde dolari din credite si din deprecierile activelor, potrivit datelor Bloomberg.

"KBC a dat intotdeauna dovada de transparenta in legatura cu sensibilitatea castigurilor la schimbarile inregistrate de valoarea investitiilor", a declarat Ivan Lathouders, analist in cadrul Bank Degroof.

Actiunile KBC s-au depreciat cu 78% in 2008. Viviane Huybrecht, purtatoare de cuvant a bancii, a refuzat sa precizeze daca deprecierile vor duce la pierderi in al patrulea trimestru.

NewsIn