In 2009 vor fi lansate in Romania peste 40 de noi modele de masini si automobile restilizate

Data publicarii: Astazi, 29-12-2008 | Auto

Anul viitor vor fi lansate in Romania peste 40 de noi modele de masini si automobile restilizate (facelift) si va incepe productia primului Sport Utility Vehicle (SUV) din istoria Dacia, a carui comercializare este planificata pentru finele lui 2009 sau inceputul anului 2010.

In ianuarie va intra pe piata modelul sport de lux Ferrari California, care costa 180.000 de euro cu TVA inclus. Echipat cu un motor de 4,3 litri pe benzina, care dezvolta 460 de Cai Putere (CP), modelul accelereaza de la 0 la 100 de kilometri pe ora (km/h) in mai putin de patru secunde, iar viteza maxima este 310 km/h. Propulsorul este cuplat la o transmisie automata cu sapte trepte care dispune de padele de comanda pe volan.

Tot in prima luna a lui 2009 va fi livrat pe piata locala si primul Maserati GranTurismo S. Masina, care costa aproximativ 130.000 cu TVA inclus, are un motor pe benzina de 4.691 centimetri cubi, care dezvolta 440 CP si un cuplu maxim de 490 Nm. Viteza maxima declarata de producator este de 295 de kilometri pe ora.

O alta marca sport de lux, Porsche, va aduce in Romania, in februarie, Boxster facelift, Cayman facelift si Cayenne echipat cu motor diesel. Acesta din urma este primul model din istoria marcii germane care dispune de un propulsor diesel. O alta premiera, primul model sedan produs de Porsche, denumit Panamera, va fi lansat in Romania spre sfarsitul verii anului viitor.

Marca Audi, reprezentata de compania Porsche Romania, va avea cel putin sase premiere in 2009, prin introducerea in Romania a modelelor S4, A5 Cabrio (decapotabil), A5 Sportback, A4 Allroad, TT RS si a unei variante restilizate a SUV-ului Q7, planificata in a doua parte a anului.

Un alt brand importat de Porsche Romania, Skoda, va lansa pe plan local versiunile restilizate ale modelelor Octavia RS si Octavia Scout in primavara, urmand ca apoi sa fie comercializata varianta de caroserie break (combi) a limuzinei Superb. In luna decembrie a anului viitor va fi disponibil si primul SUV din istoria macii Skoda, denumit Yeti.

Seat, marca aflata tot in portofoliul Porsche Romania, va avea patru noutati. Este vorba de versiunile restilizate ale modelelor Leon si Altea, planificate pentru primavara lui 2009, de varianta mai putin poluanta a modelului de clasa mica Ibiza, denumit Ibiza Ecomotive, si de sedanul Exeo, a carui lansare este planificata tot pentru prima parte a anului viitor.

In primul trimestru din 2009 va intra pe piata si un nou model Alfa Romeo, denumit MiTo. Spre sfarsitul anului viitor este asteptata o alta noutate a marcii italiene, modelul 149. AutoItalia, care importa printre altele si Alfa Romeo, va reprezenta oficial in Romania, din primul trimestru al anului 2009, si marca japoneza Infiniti.

Brandul italian Fiat, importat tot de AutoItalia, va lansa in Romania Fiat Grande Punto facelift in primavara, iar spre sfarsitul anului este asteptata versiunea decapotabila a modelului Fiat 500.

Mercedes-Benz va introduce pe piata romaneasca, in martie, noua Clasa E, iar in luna mai noua Clasa E Coupe. In iunie va urma o versiune restilizata pentru Clasa S, in iulie modelul GL facelift, iar in noiembrie noua Clasa E Cabrio si noua Clasa E T-Modell.

Constructorul german BMW va comercializa in Romania in primul trimestru din 2009 noul model Z4, care este primul roadster (masina decapotabila cu doua locuri - n.r.) BMW cu un hardtop (acoperis dur - n.r.) retractabil. Aceasta premiera permite noului Z4 sa inlocuiasca doua modele - BMW Z4 Roadster si BMW Z4 Coupe. In a doua parte a anului viitor va fi lansat in Romania si modelul X6 hibrid.

De asemenea, in prima parte a lui 2009 va intra pe piata romaneasca si noul Mini Cooper Cabrio.

In februarie 2009 importatorul Kia, compania Kia Romauto, va incepe comercializarea in Romania a unui nou model al marcii coreene, denumit Soul.

Primavara anului viitor va aduce si o noutate a Citroen, modelul C3 Picasso.

Tot in primele luni ale anului 2009 vor fi disponibile si noile generatii ale Ford Ka si Ford Fiesta.

Honda Trading Romania, reprezentanta locala a constructorului japonez Honda, va lansa un nou model hibrid al marcii, denumit Insight, la sfarsitul primaverii lui 2009, pretul de vanzare urmand sa fie mai mic decat al celeilalte masini hibride a Honda, Civic, care costa 22.600 euro cu TVA inclus.

Prima parte a anului viitor va aduce si o noutate din partea Chevrolet, prin modelul de clasa medie Cruze, iar Trust Motors, importatorul marcii franceze Peugeot, va lansa automobilul 308 CC (coupe-cabriolet).

Automobilul Renault Laguna Coupe va fi disponibil din primavara si este de asteptat ca noul Renault Megane sa fie introdus pe piata locala tot in prima parte a anului.

Noutatile Volkswagen pentru 2009 sunt a doua generatie a masinii de familie Golf Plus, a carui lansare locala este planificata pentru inceputul anului, si noua generatie a modelului Polo, care va intra pe piata romaneasca spre sfarsitul anului viitor.

Integral in Gandul