Bugatti Type 57S Atalante din 1937, lasat sa se prafuiasca intr-un garaj

Data publicarii: 01-01-2009 | Auto

Cand rudele doctorului britanic Harold Carr au aflat ca sunt trecuti in testament ca mostenitorii garajului sau de masini, toti s-au gandit ca e mai degraba o povara decat un motiv de bucurie. Cunoscut pentru comportamentul sau excentric, nicio surpriza placuta nu ar fi fost asteptata din partea lui.

La deschiderea usii garajului lucrurile pareau sa-si fi gasit confirmarea: cateva masini uitate de timp, a caror forma abia se distingea prin stratul gros de praf depus de-a lungul anilor. Situatia insa s-a schimat cand un expert a inspectat masinile si a descoperit ca una din ele era un Bugatti Type 57S Atalante, produs in 1937 in doar 17 exemplare.

Uimirea mostenitorilor s-a transofrmat intr-o adevarata sarbatoare cand au aflat pretul pe care il pot obtine din vanzarea masinii de epoca: 6 milioane de lire sterline. Excentricul doctor, mort la varsta de 89 de ani, fara sa aiba vreodata familie sau copii, s-a transformat rapid in unchiul preferat. Pe langa rarisimul Bugatti, in garaj mai zaceau alte doua masini clasice: un Aston Martin si un Jaguar E Type.

Masina nu mai fusese condusa de 47 de ani, ultima taxa fiind platita in 1960, fapt ce explica si pretul urias. Proprietarii anteriori ai automobilului fusesera castigatorul cursei de 24 de ore din Le Mans, Earl Howe si lordul Ridley.

"Nu ne-a venit sa credem ca are astfel de masini. Numeni nu banuia ca in garajul lui se poate ascunde o adevarata comoara. Este cu adevarat uimitor", spune unul dintre nepotii doctorului.

Bugatti Type 57S Atalante

Bugatti Type 57S Atalante

Bugatti Type 57S Atalante

Bugatti Type 57S Atalante

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: