Angajatii lui Madoff vin la munca si sunt platiti pentru a sta de vorba

Data publicarii: 05-01-2009 | Diverse

Zi de zi, zecile de angajati ale autorului celei mai mari piramide finanicare din lume, Bernard Madoff, vin la munca si sunt platiti desi activitatea lor este practic inexistenta. Telefoanele Madoff Securities, firma prin care pana nu demult acesta isi derula afacerile, sunt taiate, iar putinele calculatoare ramase in birou sunt debransate de la retea, scrie New York Post.

"Lucrurile sunt ingrijoratoare. Nu putem derula nici o afacere. Venim la ora 9, pierdem timpul cum putem si la ora 5 ne intoarcem acasa. Este ireal. Este de asemenea, inspaimantator, pentru ca nu stim ce se intampla", spune unul dintre angajati.

"Ne straduim cu totii sa ii ajutam pe investigatori cat de mult putem. Ne pun intrebari, le raspundem cat de bine putem. Este o atmosfera tensionata. Cea mai mare parte din zi o petrecem asteptand sa vorbim cu ei", declara un alt angajat.

"Biroul este precum o familie. A fost un loc de munca extraordinar iar Bernie a fost un sef excelent. La randul nostru suntem victime ca si cei care au pierdut bani", potrivit unui fost angajat intervievat de New York Post.

Toti angajatii sunt inca platiti cu salariul intreg. Luna trecuta curtea a decis inghetarea unui cont de 28 milioane de dolari aflat in portofoliul firmei, scopul fiind plata unor costuri administrative, printre care si salariile angajatilor, in valoare totala de 883.000 dolari.

George Trifu