Bank Medici intra sub protectia statului austriac dupa ce a cazut victima piramidei lui Madoff

Data publicarii: 05-01-2009 | International

Guvernul austriac a numit un administrator in consiliul de administratie al Bank Medici, dupa ce institutia financiara a fost afectata de frauda administratorului american de fonduri de investitii Bernard Madoff, potrivit unui comunicat al autoritatii de reglementare a pietei financiare, citata de Reuters.

Bank Medici, la care UniCredit Bank Austria are o patricipatie de 25%, nu va putea adopta decizii majore fara acordul statului, a spus purtatorul de cuvant al autoritatilor austriece.

Banca austriaca a precizat ca nu a fost instiintata de hotararea autoritatii de reglementare, insa va respecta decizia. "Bank Medici va coopera pe toate caile cu administratorul numit de guvern si va lua toate masurile pentru a asigura transparenta si eficienta maxime in rezolvarea acestor provocari".

Mai multe banci europene, intre care Santander, BNP Paribas, Societe Generale, Natixis, Reichmuth & Co si Royal Bank of Scotland au anuntat ca au inregistrat pierderi ca urmare a fraudei de circa 50 de miliarde de dolari comise de Madoff.

Redactia BankNews.ro