In cinci ani, serviciile de mobile banking le vor depasi pe cele de internet banking

Data publicarii: 06-01-2009 | Finante-Banci

Din ce in ce mai multi oameni isi vor gestiona banii prin intermediul telefoanelor mobile, numarul acestora depasind in cativa ani pe cel al utilizatorilor de internet banking, potrivit unui studiu al firmei de cercetare Future Foundation.

Viteza cu care oamenii vor adopta noile tehnologii ar putea fi accelerata de recenta criza financiara, inregistrand o rata de crestere mai mare decat internet banking-ul, ATM-urile si cardurile de credit, se mai arata in studiu. 56% dintre cei intervievati au spus ca sunt interesati in monitorizarea mai atenta a finantelor pentru a putea face fata crizei.

50% din populatia Uniunii Europene isi va gestiona finantele prin softuri disponibile pe telefonul mobil in urmatorii cini ani, iar pana in 2020, procentul va ajunge la 75%. Cresterea ar fi uriasa daca tinem seama ca in momentul actual numarul utilizatorilor de mobile banking nu depaseste 4%.

Noile tehnologii vor permite un mai bun control al banilor, spun expertii de la Future Fundation. Astfel, clientii vor putea fi alertati in momentul in care creditul lor se apropie de sfarsit si risca sa intre in limita de overdraft. De asemenea, vor fi alertati cand balanta creditului depaseste un anumit nivel, permitandu-le sa-si transfere banii intr-un cont cu o dobanda mai mare.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: