Federal Reserve si-a revizuit drastic in scadere estimarile privind cresterea economica din 2009

Data publicarii: 07-01-2009 | International

Federal Reserve (Fed), banca centrala americana, a revizuit semnificativ in jos estimarile pentru cresterea economica a Statelor Unite in 2009 si continua sa anticipeze "o recuperare moderata in 2010", potrivit minutei sedintei de politica monetara din decembrie, citate de AFP.

Autoritatile de politica monetara au vrut, totodata, sa transmita un mesaj clar ca vor mentine dobanda cheie la un nivel foarte scazut mult timp, ca sa sprijine economia in sensul unei recuperari din recesiune, potrivit Reuters.

Federal Reserve (Fed), banca centrala americana, anuntase pe 16 decembrie 2008 ca a coborat dobanda cheie pana la un nivel ce nu a mai fost inregistrat niciodata si i-a atribuit o marja de fluctuatie de la 0% la 0,25%, indicand ca va interveni masiv ca sa cumpere titluri pe piata.

"Conditiile de pe piata muncii s-au deteriorat, iar statisticile disponibile arata un declin al cheltuielilor de consum, al investitiilor in afaceri si al productiei industriale", spuneau, la momentul respectiv, bancherii centrali americani in comunicatul Fed. 

"Pietele financiare se confrunta cu probleme, iar conditiile de creditare raman aspre. Per ansamblu, perspectivele pentru evolutia situatiei economice s-au inrautatit si mai mult", atragea atentia Federal Reserve.
 
In acelasi timp, presiunile inflationiste s-au temperat semnificativ, iar membrii comitetului de politica monetara al Fed estimau ca, in contextul ieftinirii energiei si celorlalte marfuri si a deteriorarii perspectivelor privind activitatea economica, inflatia se va tempera in continuare in urmatoarele trimestre.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: