Madoff in varianta indiana: frauda de un miliard de dolari la o firma de outsourcing

Data publicarii: 08-01-2009 | International

Directorul uneia dintre cele mai mari companii de outsourcing din India a recunoscut ca a manipulat registrele contabile ale companiei astfel incat sa lase impresia ca este extrem de profitabila, valoarea totala a fraudei ridicandu-se la 1 miliard de dolari, scrie Financial Times.

B. Ramalinga Raju, presedinte si director executiv al Satyam Computer Services, si-a dat demisia miercuri dupa ce a admis ca a umflat artificaial profitabilitatea companiei prin falsificarea bilanturilor timp de cativa ani. Frauda reprezinta cel mai mare scandal financiar indian din ultimii 20 de ani, si a fost comparata, chiar de autorul ei, cu un Enron indian.

Dezvaluirea a pus in alerta sute de companii globale care au incredintat firmei indiene nenumarate date din sistemul informatic si este, in acelasi timp, o amenintare pentru credibilitatea Indiei, ca loc propice pentru derularea afacerilor si ca magnet pentru outsourcing. Printre multinationalele care lucrau cu Satyam Computer Services sunt Unilever, Nestle, Cisco, GE, Sony si chiar Banca Mondiala.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: