Isarescu: BNR va sprijini politicile guvernului, pentru a asigura un minim de crestere economica

Data publicarii: 08-01-2009 | Economie

Banca Nationala a Romaniei (BNR) va sprijini politicile guvernului, pentru a asigura un minim de crestere economica in 2009, in conditiile in care ajustarea contului curent in acest an este inevitabila, a spus joi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Guvernatorul nu a dat detalii legate de nivelul cresterii economice din acest an, insa ultima sa declaratie legata de acest subiect, de la inceputul lunii decembrie, avansa o estimare a cresterii PIB intre 3 si 6% pentru 2009.

"Ajustarea contului curent este inevitabila in 2009 si dorim sa se faca fara a afecta cresterea economica, fara a afecta rau inflatia sau nivelul de trai", a declarat Isarescu, la finalul intalnirii cu premierul Emil Boc, la care a participat si ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.

"N-am intrat in detalii, am discutat principiile viitoarei colaborari. BNR va sprijini politicile guvernului, in vederea mentinerii unui minim de crestere economica", a mai spus guvernatorul BNR.

Guvernul ia in calcul o crestere economica de 3,5% pentru 2009, pe care isi va baza proiectiile bugetare, a anuntat in aceasta saptamana Ministerul Finantelor Publice (MFP).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: