Rusia si UE sunt complet de acord asupra misiunii de observatori, spune Moscova

Data publicarii: 09-01-2009 | International

Uniunea Europeana si Rusia sunt "complet de acord" in ceea ce priveste desfasurarea de observatori in Ucraina, pentru a permite reluarea livrarilor de gaz catre Europa, a declarat vineri un purtator de cuvant al Guvernului rus, citat de AFP.

Rusia acceptase joi seara desfasurarea de observatori europeni in Ucraina incepand de vineri, deschizand astfel calea pentru reluarea rapida a livrarilor de gaz rusesc spre Europa pe teritoriul fostei republici sovietice, suspendata complet de miercuri din cauza divergentelor dintre cele doua tari. Totusi "detaliile exacte referitoare la punerea in practica a misiunii" nu fusesera inca finalizate, potrivit presedintiei UE.

Seful Comisiei Europene Jose Manuel Barroso a vorbit cu presedintele ucrainean in cursul noptii, iar comisarul pentru energie Andris Piebalgs a discutat cu oficiali rusi, finalizand detaliile misiunii de observatori europeni pentru Ucraina, informeaza un comunicat al CE.

In jur de zece observatori europeni ar urma sa soseasca vineri la opt statii de masurare a gazului de pe teritoriul ucrainean, potrivit unui oficial ceh.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: