Ochelarii cu movie player, televizoarele 3D si ceasurile cu telefon integrat sunt gadgeturile must have ale anului 2009

Data publicarii: 12-01-2009 | IT&C

Televizoarele 3D, ochelarii cu movie player si ceasurile de mana care functioneaza si ca telefoane mobile, au fost declarate gadgeturile must have ale noului an. Noile produse au fost prezentate in cadrul Consumer Electronics Show din Las Vegas, eveniment in cadrul careia cele mai mari nume din domeniul tehnologiei au expus produse de ultima generatie.

Sony si Panasonic s-au prezentat la eveniment cu televizoare tridimensionale care fac ca imaginea ''sa iasa'' din ecran. 

Ecranele acestor televizoare arata de fapt doua imagini, una pentru ochiul stang si cealalta pentru ochiul drept. In momentul in care telespectatorii isi pun ochelarii 3D, imaginile se unesc si spar sa iasa din ecran direct in camera.

Primele astfel de televizoare vor fi puse in vanzare in cateva luni. Cativa mari regizori de la Hollywodd, printre care si James Cameron a anuntat deja ca va lansa urmatoarea sa productie in format 3D. Companiile specializate in filme de animatie, precum Pixar, care a realizat deja celebrele Toy Story si Wall-E, au anuntat de asemenea productii 3D.

Directorul Sony, Howard Stringer a anuntat ca firma pe care o conduce a creat deja un televizor 3D prototip, insa primele astfel de produse destinate largului consum vor ajunge pe piata in urmatoarele luni.

Tot in cadrul evenimentului din Las Vegas, Stringer a prezentat si cei mai revolutionari ochelari: cei cu movie player integrat. Noul gadget a fost prezentat cu ajutorul actorului Tom Hanks. Dublu castigator al premiului Oscar, actorul american a demonstrat cum poti viziona un film, pur si simplu purtand o pereche de ochelari. 

Ochelarii permit celor care ii poarta sa observe tot ceea ce se intampla in jurul lor. In tot acest timp ei pot viziona insa si un film prin intermediul unui mini ecran instalat in coltul de jos al lentilelor. 

Una dintre cele mai revolutionare produse prezentate de Sony a fost un ecran OLED color flexibil. Ecranul instalat pe o foita de plastic, poate fi indoit, chiar si in timpul prezentarii unui film video, fara ca imaginile sa fie afectate.

In cadrul evenimentului a fost prezentata si o versiune 3D a consolei de jocuri Playstation 3.


Realitatea.net