Criza si leasingul auto: clientii buni duc pe capete masinile inapoi, cei rai sunt pasuiti pana la limita rabdarii

Data publicarii: 13-01-2009 | Afaceri

Din ce in ce mai multe masini sunt returnate companiilor de leasing, care reusesc destul de greu sa le revanda. Ultimele doua luni ale anului trecut au adus o avalansa de dosare in ceea ce priveste activitatea companiilor specializate pe recuperarea de creante.

Se poate observa o crestere a tentativelor de frauda, situatie influentata desigur si de conditiile actuale de pe piata si de dificultatea obtinerii unei finantari, a declarat pentru Cotidianul Kurt Leitner, CEO al Porsche Finance Group, cel mai mare jucator de pe piata de profil. Acesta a adaugat totusi ca, in cazul diviziei de leasing a companiei pe care o conduce, numarul restantelor nu a inregistrat o evolutie ingrijoratoare pe finele anului trecut, adica de la intensificarea crizei financiare.

Acestea sunt angajate de firmele de leasing sa ia, de bunavoie sau prin intermediul instantelor de judecata, masinile debitorilor care n-au platit cel putin trei rate de leasing si incearca sa le vanda, virand sumele obtinute companiilor de leasing.

Integral in Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: