Rusia a informat Comisia Europeana ca nu poate asigura tranzitul gazului prin Ucraina

Data publicarii: 13-01-2009 | International

Rusia a informat Comisia Europeana ca nu poate asigura tranzitul prin Ucraina al gazului rusesc destinat Europei, informeaza RIA Novosti.

Compania rusa Gazprom sustine ca Ucraina nu a permis observatorilor rusi sa monitorizeze centralele de masurare a volumelor de gaz de pe teritoriul ucrainean, relateaza agentia rusa de stiri, care citeaza fara a-l numi pe un vicepresedinte al Gazprom.

RIA mai citeza surse din comisia de monitorizare care spun ca gazul rus, tranzitat prin Ucraina, nu a ajuns in Europa.

Gazprom spune ca actiunile Kievului in criza gazului sunt orchestrate de SUA
 
Gazprom a declarat ca actiunile Ucrainei in criza gazului sunt orchestrate de Statele Unite, relateaza Reuters.

"Am crezut luni ca din nou a fost deschisa usa pentru gazul rusesc, dar din nou ea a fost blocata de ucraineni", a spus vicepresedintele Gazprom, Aleksandr Medvedev.

"Se pare...ca ei danseaza pe o muzica orchestrata nu la Kiev, ci in afara tarii", a subliniat el, spunand ca se refera la un acord semnat de Ucraina si Statele Unite. El nu a spus despre ce acord este vorba.

Kievul recunoaste ca blocheaza gazul rusesc spre Europa
 
Kievul a admis marti ca blocheaza gazul rusesc pentru Europa, din cauza "conditiilor de tranzit inacceptabile" impuse de Gazprom, a spus purtatorul de cuvant al Naftogaz, Valentin Zemlianski, relateaza AFP.

"Gazul rusesc spre Europa nu trece prin sistemul ucrainean de gazoducte, din cauza conditiei de tranzit inacceptabile impuse de Gazprom", a spus el, fara alte precizari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: