In imobiliare se prefigureaza o scadere drastica a volumului de achizitii finantate de banci

Data publicarii: 14-01-2009 | Imobiliare

Piata tranzactiilor imobiliare a stagnat spre sfarsitul anului 2008, iar anul acesta se prefigureaza o descrestere drastica a volumului de achizitii finantate de banci, au declarat avocatii companiei Constantinovici, McCann & Associates.

Potrivit avocatilor, "proiectele imobiliare aflate in desfasurare vor necesita campanii puternice de marketing si PR in vederea finalizarii acestora prin vanzare". 

In privinta trendului in real estate pentru 2009 si 2010, avocatii sustin ca "nu putem fi siguri avand in vedere ca piata ar putea avea o revenire spectaculoasa influentata de cererea inca mare de locuinte in mediul urban precum si de o posibila decizie a bancilor de a relua activitatile de creditare".

In ceea ce priveste piata de avocatura, reprezentantii Constantinovici, McCann & Associates sunt de parere ca pe parcursul anului 2009 aceasta va fi in continua adaptare la aspectele legale implicate de criza si cel mai probabil va fi in crestere pe segmentul de litigii si in scadere pe segmentul de achizitii/investitii, real estate.

"Piata avocaturii de consultanta va fi afectata de criza data fiind lipsa proiectelor de anvergura, achizitiilor imobiliare etc. Pe de alta parte, piata avocaturii de bara (litigiile) va creste considerabil, mai ales pe segmentul de falimente, lichidari si chiar executari silite", a declarat Theo Mccann, Partener - Constantinovici, McCann & Associates.

Avocatii mai spun ca sunt optimisti ca business-ul companiei va evolua satisfacator in 2009, date fiind resursele umane si profesionale pe care compania le are si capacitatea de adaptare la nevoile pietei. "Preconizam o crestere a business-ului nostru cu cel putin 110% in anul 2009, crestere bazata pe segmental de restructurare a business-urilor marilor companii. Cifra de afaceri preconizata pe anul 2009 va fi de aproximativ 900.000 euro", au mai spus cei de la Constantinovici, McCann & Associates.

Societatea de avocatura Constantinovici, McCann & Associates a fost infiintata in martie 2007 cu o investitie initiala de circa 20.000 euro, moment de la care activitatea s-a extins cu rapiditate catre o cifra de afaceri de aproximativ 400.000 euro in 2008.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: