S & P a coborat calificativele Emporiki Bank, dupa retrogradarea Greciei

Data publicarii: 14-01-2009 | International

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S & P) a coborat de la 'A/A-1' la 'A-/A-2' ratingurile pentru credite pe termen lung si scurt ale Emporiki Bank, cu perspectiva 'negativa', dupa retrogradarea Greciei, potrivit unui comunicat al agentiei de rating.

Astfel, S & P a retras calificativele grupului bancar de sub monitorizare cu perspectiva negativa, unde fusesera plasate in 12 ianuarie.

"Coborarea calificativelor Emporiki Bank survine dupa retrogradarea Greciei", a explicat analistul S & P Francois Moneger. 

Ratingurile Greciei sunt 'A-/A-2', cu perspectiva 'stabila'.

Desi Emporiki Bank este o subsidiara importanta din punct de vedere strategic pentru banca franceza Credit Agricole, decizia de scadere a ratingurilor reflecta diminuarea posibilitatii de sustinere din partea bancii-mama, iar mediul economic dificil face improbabila atingerea tintelor financiare ale bancii, mai spun analistii agentiei de evaluare financiara.

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a coborat miercuri ratingurile de tara ale Greciei de la 'A/A-1' la 'A-/A-2', cu perspectiva 'stabila' si a scos calificativele de sub monitorizare cu perspectiva negativa.

"In timp ce ratingurile de tara sunt sustinute in continuare de prosperitatea economica relativ ridicata a Greciei si de calitatea tarii de membru al Uniunii Europene, turbulentele financiare constante si criza economica au exacerbat scaderile de competitivitate din economia greaca", a declarat analistul S&P Marko Mrsnik.

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's  plasase pe 9 ianuarie ratingurile Greciei pentru credite pe termen lung si scurt sub monitorizare cu perspectiva negativa, din cauza turbulentelor politice si inrautatirii conditiilor economice.

Emporiki Bank este prezenta si pe piata din Romania, unde a intrat in 1996, 98,48% din capitalul bancii fiind detinut de grupul elen Emporiki Bank, detinut, la randul sau de grupul francez Credit Agricole. Sucursala opereaza, prin intermediul unei retele de 30 unitati. Emporiki Bank Grecia a fost fondata in 1907 si detine 372 de sucursale in Grecia si 83 de unitati in alte tari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: