Un manager de fond de investitii si-a inscenat moartea pentru a scapa de puscarie

Data publicarii: 15-01-2009 | International

Politistii americani au arestat un pilot acuzat ca s-a parasutat dintr-un avion pe care l-a lasat sa cada intentionat in incercarea de a-si inscena moartea pentru a scapa de acuzatiile de frauda financiara, scrie Reuters.

Pilotul, Marcus Schrenker, era singur intr-un aparat de mici dimensiuni inchiriat pentru un zbor din Florida spre Indiana. Deasupra statului Alabama, pilotul a semnalat o situatie de urgenta prin intermediul emitatorului radio de la bord, dupa care a pus avionul pe pilot automat si s-a parasutat.

Aparatul a cazut la cateva sute de metri de o zona locuita din apropierea orasului Milton, fara a provoca victime sau daune materiale. Investigatorii spun ca Schrenker isi planuise minutios inscenarea, el avand rezervata o camera la un hotel din apropierea locului in care se parasutase si o motocicleta adusa cu cateva zile inainte.

Managerul fusese acuzat in Indiana de frauda financiara, el minimizand riscurile la care se expun clientii sai prin investitiile facute si sustragand ilegal sume considerabile din banii dati de clienti.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: